Månadsbilden 2009

Januari

Februari

Mars

torsdag 11 juni 2009

Budapest!


Det börjar sjunka in så smått nu. Har gått några dagar att smälta det.
Jag. Moi. Noashine. Tina. Ska till Budapest om en vecka!
Ja hur väntat var det på en skala!


För en vecka sedan när jag lullade runt bland kläderna på Ullared ringde D och frågar mitt i allt om vi ska ta och åka till Budapest på midsommar för det fanns billiga flygresor. Jag vart allt annat än fokuserad på andra saker än Gekås just då så jag sopade bara undan det som ett skämt eller vad som helst. D gav sig inte utan fortsatte sen på kvällen men jag vägrade. Var inte på humör och absolut inte på sätta-mig-i-flygplan-och-störta humör. En stor jäkla deal med att jag inte ville var just den här antiflyg-ådran i mig som pulserade för fullt.

På måndagmorgonen pratade vi om det igen men det kändes inget bra alls, vart på uruselt humör och hade sovit dåligt under natten. När ungarna hade gått till skolan la jag mig och sov några timmar på soffan och när jag vaknade kände jag mig bättre till mods, dels av en dröm innehållande ett flygplan utan en krasch.

Satte mig och småtittade lite på flyg och hotell. Det kändes mer och mer positivt. Så funderade jag som så att är det inte min tur nu att få åka iväg och se en liten annan del av världen? Om nästan alla andra klarar av att välja flyg som inte kraschar så kanske jag har den turen jag med.

Skulle ner till stan för bupmöte och sen klippa pojkarna. Tittade hur polisen hade sina öppettider eftersom jag i så fall var i behov av ett nytt pass innan resan, och det var ju faktiskt bara tio dagar kvar. De skulle ha öppet till 19.00 så när vi var klara med allt annat så traskade vi dit och skaffade mig ett nytt pass. Hon såg då att mitt gamla pass fortfarande var i bruk vilket jag helt hade förträngt. På det gamla passet står det fel både förnamn som efternamn så det hade jag kasserat tankemässigt för flera år sedan. Men tydligen går det ut i Dec. så det får jag ta med mig när jag hämtar ut det nya. De sa att jag borde ha mitt pass senast nu på måndag och när jag messade D detta fick jag till svar att vi skulle boka när vi kom hem.


Jag hade två alternativ som jag stod och valde mellan hotellmässigt. Ett på Budasidan och ett på Pestsidan. För D spelade det ingen roll men till slut fick vi då valt det på Budasidan och jag är nöjd. Det ligger i lite grönska ganska nära Gellert berget dit jag absolut vill och fota lite :)



Nu blev det några hundralappar mer än det D hade tittat på från början men med tanke på att flyget nu gick från Landvetter istället för Köpenhamn så spelade det ingen direkt roll.

Torsdagen 18/8 kl. 20.25 lämnar vi Göteborg för Budapest där vi beräknas landa kl. 22.25. Hemåt åker vi igen söndagen den 21/6 kl. 17.50 och finns sen på svensk mark igen kl. 19.55 om allt går som det ska.


Nu har det gått några dagar och jag har läst på mig allt jag kan om denna stad med vad jag vill se och vad man borde göra när man ändå är där. D å andra sidan hade mest funderat på vilka badshorts till hotellpoolen han skulle ta med sig :p Så vi får la se hur vi kan få ihop det så båda blir nöjda.


Just nu känns det iaf som att det viktigaste jag vill göra är att komma upp på Gellertberget jag nämnde innan och ta en sån här bild över Donau i skymningen. Jag ska ha med mig min Eos =D


Så kommer vi då till den där fasansfulla delen av resan. Flygningen!

Naturligtvis började jag omgående ta reda på hur stora planen var, hur många passagerare som ryms osv. Hemvägen är förfärande vilket litet plan! Eftersom vi på ditvägen skulle åka med en Boeing trodde jag att dte vart stort o fint. Men när jag kikade närmare visade det sig att det inte var så himla mycket större dit heller :S


Det här är då vårat ditreseplan. En Boeing 737-600 som tar ca. 132 passagerare.



Så vårt lilla hemreseplan som tar heeela *host* 80 passagerare.


Vädermässigt ser det ut som vi gör ett uppsving mot en svensk midsommar. Enligt tiodygnsprognosen ser det i vanlig ordning ut som att det kommer regna i Uddevalla. Lite regn kommer det även vara i Budapest men det kanske kan vara skönt när det troligtvis kommer vara 34 grader den dagen som vi kommer dit. Tur vi kommer på kvällen när det svalnat annars hade vi fått en chock. Inga långbyxor i trolleybagen inte! Så även om det kommer regn på eftermiddagarna där nere kommer vi ändå ha det varmare än vad vi hade haft det hemma.

Väder Uddevalla

Väder Budapest


Så det är väl bara att önska good luck och hoppas vi kommer både dit och hem hela & välbehållna. För vi ska visst till Budapest om vecka. :)


2 kommentarer:

  1. UNDERBART!! Det är du värd gumman =) Ha det så underbart vännen... Kram.

    SvaraRadera
  2. Håller med L! Du är så värd detta att det är sanslöst. Grymt det blir för dig! Jag önskar dig ALL njutning som bara går! Kramar!

    SvaraRadera